Vinogradi Danubio smješteni su u Erdutu, na krajnjem istoku Republike Hrvatske,

u vrijednom vinogradarskom kraju Slavonije, zaštićeni vodama Dunava na istoku i Drave ne sjeveru, kao da je za njih čuvano najviše sunca, najblaži vjetrovi, plodni vinogradi i voćnjaci, pitomi predjeli. Multikulturalnost, odličan doživljaj sportova na Dunavu i Dravi, preko običaja i spomenika iz prošlosti, uz prepoznatljiva vina je ono što ovu općinu čini posebnom.

U Općinu Erdut dovest će vas putevi sa četiri strane svijeta a glavnina vinograda nalazi se na obroncima tzv. erdutsko-daljske planine. U vinogorju Erdut nalaze se  veliki vinogradarski kompleksi i suvremeni vinarski podrumi. Erdutsko vinogorje jedno je od najatraktivnijih u Slavoniji, jer mu posebnost izgleda daje pružanje velike rijeke Dunav u njegovom podnožju sa čuvenim lesnim naslagama i strmim padinama.

Ovaj prostor ima status zaštićenog krajolika. Na uzvisinama iznad Dunava vinova loza se uzgajala i za vrijeme vladavine Rimljana.

Vino se na ovom području oduvijek cijenilo, unosile su se nove sorte te proširivale površine pod vinogradima. Smatra se da je vinovu lozu u naše krajeve donio rimski car Probus. U III stoljeću zasadio je vinograde uz Dunav i od tada se vinova loza uzgaja u Erdutsko vinogorje.

Rezerviraj

29-09-2023
30-09-2023